Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
jajko 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku
ząbek czosnku 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce. Dodać jajko i 2 łyżki bułki tartej. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kotlety jajeczne foto
2
Dodać posiekany szczypiorek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2 - Kotlety jajeczne foto
3
Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Kotlety jajeczne foto
4
Wyjąć na kawałek ręcznika papierowego by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać do obiadu jeszcze ciepłe.
Krok 4 - Kotlety jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 18.01.2016 00:28
dobry pomysł
IKrakowianka 17.01.2016 20:52
lubię takie kotleciki
mirosława4 17.01.2016 20:02
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak