Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem fasolowo- groszkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek mrożony 1/2 opakowania
mrożona fasolka szparagowa 1/2 opakowania
serek topiony 100 g , Gouda
sól i pieprz
woda 1,5 l

Porada

Krem możemy podać z podsmażoną kiełbaską , grzankami czy też groszkiem ptysiowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem fasolowo- groszkowy

Wodę zagotować, dodać groszek i fasolkę - gotować razem do zmięknięcia warzyw ok 10 min. Na koniec dodać serek topiony i przyprawy- pomieszać chwilkę. Zmiksować zupkę na aksamitny krem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak