Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew biała 1 średniej wielkości
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
trybula 1 garść
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószmy solą, odstawiamy na 10 min. Odciskamy z wody.

W misce mieszamy rzodkiew z majonezem, śmietaną i posiekaną trybulą.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem, schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.01.2016 23:05
smakowita musi być
wwwiolka 17.01.2016 22:23
Bardzo fajny przepis.
dorota w 17.01.2016 21:55
Dzisiaj podobną miałam na obiad, pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak