Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatniki z migdałami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
migdały 100 gram
masło 100 gram
mleko 3 łyżki
cukier trzcinowy 3-5 łyżek

Porada

Można wykorzystać miazgę migdałową powstałą po zrobieniu mleka migdałowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatniki z migdałami

Kroki postępowania

1
Migdały namoczyć na kilka godzin lub na noc. Obrać se skórki i zmielić.
Do miski wsypać mąkę, cukier, sodę i mielone migdały. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Herbatniki z migdałami foto
2
Dodać miękkie masło i odrobinę mleka. Szybko zagnieść ciasto.
Krok 2 - Herbatniki z migdałami foto
3
Ciasto rozwałkować na grubość 3mm i wycinać szklanka kółka. Piec ok. 15minut w 180stopniach.
Krok 3 - Herbatniki z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak