Rolada wołowa II

Rolada wołowa II

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    1/2 kg
  • boczek wędzony

    15 dkg
  • kiełbasa parówkowa

    20 dkg
  • tłuszcz

    3 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • kminek Prymat

  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w poprzek włókien w plastry grubości ok. 1 cm. Zbić tłuczkiem na stolnicy i ułożyć plastry jeden obok drugiego w kształcie prostokąta. Na tak przygotowane mięso rozłożyć bardzo cienko pokrojone plasterki boczku. Kiełbasę umyć, ułożyć pośrodku prostokąta i całość ciasno zwinąć. Zwiniętą roladę związać szpagatem. Tak przygotowane mięso osolić, oprószyć pieprzem, zawinąć w folię aluminiową posmarowanym tłuszczem i piec w nagrzanym piekarniku 45 minut. Gotową roladę ostudzić w folii. Pokroić w dość cienkie plastry i podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

27.11.2011 00:10
świetna rolada

Iwona51

17.09.2011 11:31
pycha

Iwona51

17.09.2011 11:31
pycha

RenataZ-et

28.09.2010 00:11
Nigdy nie robiłam w ten sposób, na pewno jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat