Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsem i pieczoną papryką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula biała 1 szt
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka
papryka czerwona 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
skórka z cytryny 1/2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i pieczoną papryką.

Kroki postępowania

1
Paprykę kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, smarujemy oliwą i pieczemy w piekarniku 180 stopni ok 30-40 minut.
Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i kminkiem. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Gulasz z mięsem i pieczoną papryką. foto
2
Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, skórkę otartą z połowy cytryny, podsmażamy. Całość zalewamy 1/2 litra wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i paprykę słodką ok. 1 łyżeczki. Dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Gulasz z mięsem i pieczoną papryką. foto
3
Paprykę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Dusimy ok 20 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Gulasz z mięsem i pieczoną papryką. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 16.01.2016 16:11
bardzo lubię
agnieszka214 16.01.2016 14:59
Smakowite miesko
misia123410 16.01.2016 13:05
coś innego a pysznego
Madzik239 16.01.2016 11:45
Mniam..dawno nie jadłam takich dobroci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak