Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki jogurtowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 400 gram
żółtko jajek 5 szt
jogurt naturalny 7 łyżka
sól
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: faworki jogurtowe

Kroki postępowania

1
mąkę przesiać,dodać żółtka,jogurt,wódkę i sól zagnieść,połączyć i dobrze wyrobić.Owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut
Krok 1 - faworki jogurtowe foto
2
ciasto rozwałkować pokroić na paski ok 3 i te paski w poprzek na ok 7 cm,zrobić w nim rozcięcie pośrodku i przełożyć jeden koniec i przewinąc
Krok 2 - faworki jogurtowe foto
3
można smażyć w głębokim tłuszczu, ja jednak piekłam je w piekarniku w 180 st ok 15 minut na złoto
Krok 3 - faworki jogurtowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 27.01.2017 12:30
za chwilę ostatki to zawsze smażę faworki. Spróbuje z jogurtem tym razem.
sara1 17.01.2016 14:23
i nie są "opite"tłuszczem
Małgorzata Pin 16.01.2016 18:33
Pyszne faworki.
Krzysztof15 16.01.2016 16:13
bardzo lubię
Anna169Hosz 16.01.2016 15:48
Takich nie robiłam.
agnieszka214 16.01.2016 14:59
Muszę kiedyś zrobić takie
dodi 16.01.2016 14:29
warto zrobić
Edita 16.01.2016 12:12
juz niedługo tłusty czwartek
natalia.doradca 16.01.2016 11:31
Wyglądają bardzo smacznie :-)
pestka 16.01.2016 10:13
smaczny deser
jagoda5913 16.01.2016 00:09
pyszne faworki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak