Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe sznycelki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone wieprzowe 400 gram
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram

Ponadto

olej do smażenia 150 ml
ziemniaki ugotowane 500 gram
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe sznycelki

Mięso włożyć do dużej miski.
Bułkę zamoczyć w wodzie, po chwili odcisnąć i dodać do miski z mięsem. Wbić jajko dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.
Następnie dodać sól, pieprz oraz przyprawę do mięsa mielonego.
Mięso dokładnie wyrobić ręką. Gdyby było zbyt luźne, dodać trochę bułki tartej io dobrze wymieszać.
Formować sznycelki i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na oleju na złocisty kolor. Ziemniaki obrać, umyć . Włożyć do garnka z osoloną wodą i ugotować.
Podawać z ugotowanymi wcześniej ziemniakami posypanymi koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.01.2016 16:46
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak