Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka i muffiny: Ciasteczka ucierane migdałowo-imbirowe .*.

5.0
(13)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 200 gramów
orzeszki piniowe 100 gramów
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
skórka pomarańczowa otarta z 1 sztuki
białko 4 sztuki
cukier kryształ 200 gramów
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka i muffiny: Ciasteczka ucierane migdałowo-imbirowe .*.

Migdały i orzeszki piniowe utrzeć w moździerzu lub zmiksować. Dodać imbir i skórkę pomarańczową otartą z jednej pomarańczy. 

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.

Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać po łyżce ciasta. Następnie odstawić do lodówki na kilka minut. Po tym czasie piec 15 minut w temperaturze 150°C. Ciasteczka ostudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.03.2018 19:42
Imbir zapewne daje pyszny posmak. :)
endzi
endzi 04.02.2016 18:41
Napewno wypróbuje ten przepis!!
iziona 17.01.2016 19:04
Piękne i apetyczne :)
Aleksandra/Olcia 15.01.2016 18:36
i wracam myślami do świąt ....mniam
Barbara13 15.01.2016 17:56
fajne ciasteczka do pochrupania
Stenka 15.01.2016 16:39
fajne ciasteczka
sliwka 15.01.2016 14:40
Pychotka, super ciasteczka do kawy;)) Bardzo aromatyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak