Przepis i sposób przygotowania na: Suflet orzechowy z ostrą papryczką i sosem cynamonowym
W małym rondelku rozpuść cukier, aż powstanie karmel i dodaj pozostałe składniki. Gotuj, aż zgęstnieje.
orzechy posiekane | 15 dag |
żółtko jajek | 6 sztuk |
białko | 5 sztuk |
cukier | 3 łyżki |
papryczka ostra | drobno posiekana |
laska wanilii | |
sól i pieprz | |
woda pomarańczowa | 1 łyżeczka |
masło | |
Bułka tarta klasyczna Prymat |
śmietana 36% | 0,5 l |
serek mascarpone | 2 łyżki |
cynamon | 2 szczypty |
cukier brązowy | 2 łyżki |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: