Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 0,5 kg
kostka rosołowa 2 sztuki
kucharek, pieprz do smaku
ziemniaki pokrojone w kostkę 0.5 kg
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
groch 30 (połówki)
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka na żeberkach

Żeberka umyć, zalać wodą i wstawić. Kiedy zaczną się gotować wyjąć szumowiny, dodać wypłukany groch i kostki rosołowe. Kiedy groch się rozgotuje i żeberka będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości. Doprawiamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

18.04.2013 15:22
co to za grochówka! kostki rosołowe, kucharek i gdzie majeranek !!!
Iwona51
Iwona51 13.08.2011 08:46
uwielbiam grochówkę
jeta72 03.08.2011 13:03
pyszna zupka, mój mąż uwielbia
Mati13 31.01.2011 20:53
super!
RenataZ-et 21.08.2010 00:25
Wygląda bardzo apetycznie!
Margo1 20.08.2010 22:03
Bardzo lubię , też na żeberkach , ale jednak wolę na wędzonce
Margo1 20.08.2010 22:03
Bardzo lubię , też na żeberkach , ale jednak wolę na wędzonce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak