Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka najzwyczajniejsza :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 2 szt.
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka najzwyczajniejsza :

Ukochane danie Panów ( i nie tylko ). Do tego groch z kapustą i piwko. Raczej nie polecam namawiania na zjedzenie golonki dzieci. Określają ją jako ,, trzęsące się , tłuste fuj „ . Ciekawe, że potem wyrastają i im to fuj przechodzi .
Golonki oczyścić ( jeśli trzeba opalić ). Włoszczyznę obrać . Do garnka włożyć golonki , włoszczyznę , ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka smaku . Zalać wodą i gotować przez 2-3 godzin aż golonki będą miękkie. Wyjąć z garnka. Wyluzować kości ( lub nie jak kto lubi ). Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć golonki na rumiano ( jeśli ktoś woli gotowane to nie podsmażać ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 09.07.2012 22:05
ciekawe
Ania67 02.06.2011 22:06
pyszna klasyka
Margo1 21.08.2010 16:37
A ja tym bardziej
Nina7 20.08.2010 18:52
Mój mąż byłby zachwycony;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak