Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z jabłkiem i bananem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 12,5 dkg
mąka pełnoziarnista 12,5 dkg
śmietana 12% 250 ml
olej 125 ml
cukier brązowy 15 dkg
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
jabłka 2 szt
banan 1 szt
płatki migdałowe
polewa czekoladowa
jajko 2 szt
orzechy włoskie garść

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z jabłkiem i bananem

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
Banan gnieciemy widelcem.
Do miski wlewamy śmietanę, olej i wbijamy jajka mieszamy krótko.
Do drugiej miski wsypujemy mąki cukier, proszek i sodę.
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy orzechy starte jabłka i banana.
Mieszamy bardzo krótko .
Blachę na muffinki 12 szt wykładamy papierowymi papilotkami i dajemy ciasto.
Na każdą babeczkę dajemy płatki migdałowe.
Babeczki pieczemy 25 minut 175 st.
Zimne dekorujemy polewą czekoladową.

POLECAM!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.01.2016 19:30
podziwiam kolejny pomysł , na przepyszne mufinki :-)
gosia56 15.01.2016 10:24
Bardzo dziękuję za miłe komentarze
Zdzisław 14.01.2016 21:26
smaczne ciasto
MAR3STA 14.01.2016 17:33
znakomite słodkości
Bernadeta1 14.01.2016 17:03
smaczne takie muffinki
gusia1000 14.01.2016 15:03
Fajna słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak