Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ser halloumi z konfiturą figową na sałatce z roszponki i brzoskwiń

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser halloumi
konfitura figowa
papryczka chili 1/2 sztuki
brzoskwinie w puszce 1/2 puszki
sezam
suszone pomidory
roszponka

Porada

Sałatkę można udekorować sosem z octu balsamicznego.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser halloumi z konfiturą figową na sałatce z roszponki i brzoskwiń

1. Ser kroimy w plasterki i kładziemy na rozgrzanego grilla. Grillujemy z obu stron.
2. Rukolę układamy na talerzu, na niej odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidorki, a następnie brzoskwinię pokrojoną w plasterki. Sałatkę posypujemy sezamem.
3. Papryczkę kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z konfiturą.
4. Ser układamy na sałatce i smarujemy go konfiturą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 15.01.2016 05:39
Ale pyszności, mniam :-)
sliwka 14.01.2016 21:14
Pychota;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak