Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egzotyczny półmisek śledzia

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe z żurawiną i brzoskwinią,gotowe 1 opakowanie
żurawina suszona garść
dojrzałe mango 1
jarmuż do dekoracji
pestki dyni do posypania
kilka ziaren granatu do dekoracji
Kukurydza z Puszki 1 łyżka
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczny półmisek śledzia

Jarmuż umyj ,odetnij stwardniałe części. Zalej wrzątkiem i pozostaw w wodzie na 4 minuty. Następnie odcedz na sitku i wysusz na ściereczce kuchennej, odstaw w szklanej misce, wymieszaj z oliwą z oliwek.
Filety śledziowe przenieś na półmisek.
Mango obierz i pokrój w plastry.
Dodaj kilka na półmisek.
Posyp pestkami dyni, suszoną żurawiną dodatkowo.
Dodaj jarmużu i ziaren granatu oraz kukurydzę.Dosmacz solą i skrop oliwą.
Danie gotowe, w kilka chwil!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.01.2016 22:00
ładnie podane
Wiktoria29 14.01.2016 21:39
ciekawe połączenie
sliwka 14.01.2016 21:13
Piękny i smaczny;))
Ola1984 14.01.2016 13:51
Pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak