Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kaszy jaglanej ,szpinaku,jarmużu i suszonych pomidorów w papierze ryżowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy kilka sztuk
jarmuż 250 g
szpinak świeży 1 garść
ugotowana kasza jaglana 2 szklanki
imbir starty 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
pomidory suszone w zalewie 6 sztuk
olej kokosowy do smażenia
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kaszy jaglanej ,szpinaku,jarmużu i suszonych pomidorów w papierze ryżowym

Suszone pomidory pokrój w paski, odstaw.
Szpinak umyj, a jarmuż pozbaw stwardniałych części.
Jarmuż zalej wrzątkiem , pozostaw na 4 minuty ,a następnie odcedz na sitku.
Imbir oraz czosnek zetrzyj na tarce.Odstaw.
W rondlu rozgrzej olej kokosowy.
Podsmaż szpinak z jarmużem.
Dodaj imbir i czosnek, a następnie suszone pomidory.
Dopraw do smaku solą.
Dodaj kaszę jaglaną podsmaż wszystko razem, dokładnie wymieszaj.
Farsz jest gotowy.
W rondlu zagotuj wodę, zanurzaj papier ryżowy, po jednymastępnie wyciągnij szybko z wrzątku i rozłóż na ściereczce kuchennej- odsączysz nadmiar wody, przełóż go na deskę, nałóż farsz i zwijaj jak krokiety.
Powtarzaj czynność, aż do skończenia farszu.
Naczynie do gotowania na parze wyściel papierem do pieczenia- to gwarancja, że krokiety nie przylepią sie do dna naczynia.
Ułóż krokiety i gotuj na parze około 2-4 minuty.
Można podawać z sosem sojowym.
Znikają szybciej niż się je robi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 14.01.2016 21:12
Smakowite danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak