Przepis i sposób przygotowania na: Zupa oczyszczająca z toksyn- dynia,imbir,marchewka i kasza jaglana
Kaszę jaglaną ugotuj na sypko, odłóż.
Marchewkę umyj , obierz, pokrój w kostkę, odłóż.
W garnku rozgrzejolej kokosowy, podsmaż cebulę pokrojoną w pióra oraz czosnek.Dodaj przyprawy.
Po chwili dodaj dynię, marchewkę i uzupełnij wodą do poziomu 5 cm poniżej poziomu dyni.
Gotuj około 15 minut na małymogniu pod przykryciem.
Dodaj melko kokosowe, dosmacz solą i gotuj około 5 minut.
Wszystko przełóż do blendera i zmiksuj z kaszą jaglaną.
Ilość kaszy bedzie zależała od tego jak gęstą zupę chcesz uzyskać.
Na suchej patelni upraż ziarna i posyp nimi zupę, dość obficie.
Serwuj ze szczyptą cynamonu i na zdrowie!