Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

,,Chrupki ,, ze skrzydełek kurczaka :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka,sól,pieprz mielony,papryka mielona,po ½ łyżeczki majonezu na każde skrzydełko
ketchup pikantny 0,5 łyżeczki na skrzydełko

Przepis i sposób przygotowania na: ,,Chrupki ,, ze skrzydełek kurczaka :

Ze skrzydełek odciąć krótkie części ( końcówki ) .Obgotować na pół miękko ( ok. 20 minut ) .Wyjąć z wywaru .Ostudzić .Delikatnie wyluzować kości i chrząstki ( nie szkodzi ,że będą lekko przecięte byle nie rozpadały się na małe kawałki .
Zrobić pastę do nacierania z majonezu , ketchupu , i przypraw .Natrzeć skrzydełka .Na patelni rozgrzać olej . Smażyć skrzydełka na dużym gazie na rumiano często je przewracając . Mają być rumiane i chrupiące .

Ja robię je z zapasów – tzn jak gotuję zupę to skrzydełka wyjmuję po 20 minutach , luzuję kości , studzę i zamrażam .Jak już mam odpowiednią ilość skrzydełek – wyciągam je , szykuję pastę i smażę . W ten sposób nam obiad ( prawie za darmo ) i nie zmuszam nikogo do zjadania gotowanych skrzydełek ( mnie nie odpowiada ta gotowana skóra ) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 02.12.2013 20:37
Rewelacyjny pomysł na wykorzystanie mięsa z zupy!
polly66 06.02.2011 13:02
robię taką \"pastę\" tylko jeszcze panieruję w bułce i są bombowe:)
Barbara40 26.01.2011 20:03
Swietny pomysl
mysza666 26.10.2010 13:53
U mnie to się nie sprawdza, bo Mój to z zupy to tylko mięsko je;) I musze je mocno obsmażać przed wrzuceniem do zupy:)
Emilia21 23.08.2010 10:02
pomysłowe
Misiek1 20.08.2010 19:12
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak