,,Chrupki ,, ze skrzydełek kurczaka :

,,Chrupki ,, ze skrzydełek kurczaka :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka,sól,pieprz mielony,papryka mielona,po ½ łyżeczki majonezu na każde skrzydełko

  • ketchup pikantny

    0,5 łyżeczki na skrzydełko
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze skrzydełek odciąć krótkie części ( końcówki ) .Obgotować na pół miękko ( ok. 20 minut ) .Wyjąć z wywaru .Ostudzić .Delikatnie wyluzować kości i chrząstki ( nie szkodzi ,że będą lekko przecięte byle nie rozpadały się na małe kawałki .
Zrobić pastę do nacierania z majonezu , ketchupu , i przypraw .Natrzeć skrzydełka .Na patelni rozgrzać olej . Smażyć skrzydełka na dużym gazie na rumiano często je przewracając . Mają być rumiane i chrupiące .

Ja robię je z zapasów – tzn jak gotuję zupę to skrzydełka wyjmuję po 20 minutach , luzuję kości , studzę i zamrażam .Jak już mam odpowiednią ilość skrzydełek – wyciągam je , szykuję pastę i smażę . W ten sposób nam obiad ( prawie za darmo ) i nie zmuszam nikogo do zjadania gotowanych skrzydełek ( mnie nie odpowiada ta gotowana skóra ) .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

02.12.2013 20:37
Rewelacyjny pomysł na wykorzystanie mięsa z zupy!

polly66

06.02.2011 13:02
robię taką \"pastę\" tylko jeszcze panieruję w bułce i są bombowe:)

Barbara40

26.01.2011 20:03
Swietny pomysl

mysza666

26.10.2010 13:53
U mnie to się nie sprawdza, bo Mój to z zupy to tylko mięsko je;) I musze je mocno obsmażać przed wrzuceniem do zupy:)

Emilia21

23.08.2010 10:02
pomysłowe

Misiek1

20.08.2010 19:12
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat