Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z karkówki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 50 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
szpinak mrożony 10 dkg
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1-2 łyżki
sambal oelek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ocet jabłkowy 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z karkówki

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do karkówki, skropić octem i olejem i odstawić na noc do lodówki. Następnie mięso wrzucić do rozgrzanego rondla. Nie ma potrzeby dodawać oleju.
Krok 1 - Gulasz z karkówki foto
2
Do mięsa dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmazyć i podlać wrzątkiem. Przykryć.
Krok 2 - Gulasz z karkówki foto
3
Po 20 minutach dodać szpinak.
Krok 3 - Gulasz z karkówki foto
4
Kiedy szpinak się rozpadnie dodać pokrojone pieczarki.
Krok 4 - Gulasz z karkówki foto
5
Kiedy warzywa się uduszą, dodać przyprawy, koncentrat i dusić do miękkości mięsa. Podawać np. z kaszą.
Krok 5 - Gulasz z karkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 14.01.2016 19:25
bardzo smaczny gulasz z chęcią taki przyrządzę
berys18 13.01.2016 21:30
pyszny obiad
gosia1988 12.01.2016 21:10
pyszne danie na obiad
Megg 12.01.2016 20:58
smaczny obiadek
sliwka 12.01.2016 19:36
Pyszne danie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak