Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut macerowany w soku cytrynowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól,pieprz mielony,mąka ,1/3 kostki masła
filety z halibuta 4 szt.
cytryna 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut macerowany w soku cytrynowym

Najprostsza wersja halibuta jaką robię .
Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pieprzem mielonym . Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .
Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 04.11.2011 20:02
pyszna rybka
AgaS10 11.05.2011 06:58
bardzo lubię tak przygotowaną rybkę:)
Joanna117
Joanna117 14.09.2010 22:56
Uwielbiam halibuta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak