Wiejska jajecznica z bekonem

Wiejska jajecznica z bekonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • kwaśna śmietana

    4 łyżki
  • gałka muszkatołowa

    szczypta
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
  • mały pomidor

    1 szt.
  • bekon

    6 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Plasterki bekonu podsmażyć na chrupko i przełożyć na oddzielny talerz.

2.Jajka, śmietanę, sól i gałkę musz katołową dokładnie wymieszać, wlać na patelnię, na której smażony był bekon i smażyć na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Jajecz nicę zdjąć z ognia, gdy jajka się zet ną.

3.Jajecznicę obłożyć bekonem, posy pać szczypiorkiem i przybrać kawał kami pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

19.02.2011 21:08
pyszna

iwona332

19.09.2010 19:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat