Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki drobiowe w panierce koperkowo-ziołowej na ostro

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwiczki z kurczaka 5 sztuk

Marynata

oliwa 1 łyżka
chili Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 szczypta

Ciasto

jajko 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki

Panierka

mąka pszenna 1 szklanka
koperek 1/2 pęczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki drobiowe w panierce koperkowo-ziołowej na ostro

1.Mięso umyć , osuszyć. Każdą polędwiczkę przekroić na pół , rozbić cienko używając foli oraz tłuczka. Składniki na marynatę połączyć , dokładnie posmarować każdą polędwiczkę. Składniki na ciasto wymieszać razem za pomocą trzepaczki wg.potrzeby dodać więcej mąki ciasto musi być gęste. Koperek umyć posiekać drobno , wymieszać z mąką oraz ziołami prowansalskimi.
2.Na patelni dobrze rozgrzać sporą ilość oleju ( tak by zakrywał całe dno patelni) Każdą polędwiczkę maczać w cieście a następnie obtaczać w koperkowo-ziołowej panierce. Smażyć 1-2 min z każdej strony. Podawać jako przekąska z ulubionym sosem i danie obiadowe np.z ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 12.01.2016 12:44
ale smaczny obiad!
Jadwiga/Jaga85 12.01.2016 11:06
pyszne polędwiczki
Pani Domu 12.01.2016 07:13
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak