Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dkg
cebula 1 szt
chleb czerstwy 1 kromka
jajko 1 szt
orzechy włoskie 5 dkg
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z orzechami

Mięso zemleć w maszynce, dodać namoczony i odciśnięty chleb, posiekane orzechy i cebulę, jajko i przyprawę. Składniki dobrze wymieszać i formować kotlety. Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak