schab w sosie musztardowo - śmietanowym

schab w sosie musztardowo - śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    60 dkg
  • pieczarki

    25 dkg
  • cebula

    3
  • ogórki kiszone

    6
  • musztarda

    2 łyżki
  • śmietana

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy w cienkie paski doprawiamy solą i pieprzem - smażymy
Cebule kroimy w piórka, pieczarki w paski - wrzucamy do mięsa - całość dusimy około 10 minut.

śmietane, 2 łyżki musztardy, 1/2 szklanki wody miksujemy razem i zalewamy mięso - dusimy 5 minut
podajemy z makaronem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

14.11.2011 00:11
super

MAR3STA

29.10.2010 18:49
Ciekawie wygląda

Emilia22

30.09.2010 09:15
fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat