Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone barbecue z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
pieczarki 200 g
papryka czerwona 1 mała sztuka
papryka żółta 1 mała sztuka
kapusta biała 3 liście
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
ser żółty 100 g , tartego
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka namoczona w mleku
sos barbecue 5 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
chili 1 łyżeczka
sól i pieprz
masło 1 łyżka
olej do smażenia

Porada

Kotlety podawać z ulubionymi dodatkami u mnie młode ziemniaki i świeże warzywa. Pasowała będzie do nich marchewka z groszkiem na ciepło. Kotlety można także pokroić w plastry i podać z pieczywem jako kanapki.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone barbecue z warzywami

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć , osuszyć, papryki, cebulę oraz pieczarki pokroić w kosteczkę , czosnek posiekać drobno. Na patelni rozgrzać masło , włożyć składniki , smażyć ok 5 min. co chwila mieszając.
Krok 1 - Mielone barbecue z warzywami         foto
2
Kapustę posiekać drobno. Mięso mielone przełożyć do miski , dodać jajko , bułkę tartą , odciśniętą kajzerkę , ser żółty , sos barbecue , musztardę , podsmażone warzywa oraz kapustę. Doprawić , wymieszać dokładnie dłońmi.
Krok 2 - Mielone barbecue z warzywami         foto
3


Na patelni rozgrzać olej/smalec , w dłoniach formować dość zgrabne kotleciki , obtaczać w bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stro
Krok 3 - Mielone barbecue z warzywami         foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak