Sernik z anyżówką

Sernik z anyżówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • masło

    12,5 dag
  • cukier

    6 dag
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    1 sztuka
  • twaróg

    60 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • jaja

    4 sztuki
  • anyżówka

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, masła, cukru, szczypty soli i jednego jajka należy zagnieść ciasto. Zawinąć je w folie spożywczą i włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Twaróg zemleć, zmiksować z cukrem pudrem, żółtkami, pianą ubitą z białek i anyżówką. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać mąką, wyłożyć na niej rozwałkowane ciasto( spód i brzegi). Ciasto zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni, następnie wyłożyć na nie ser i piec co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

08.12.2013 21:46
Musi być pyszny

RenataZ-et

28.08.2013 23:31
świetny pomysł

IKrakowianka

29.03.2013 21:42
pomysłowy sernik

iwa643

22.08.2010 08:07
aromatyczny

Margo1

21.08.2010 07:00
Też tak myślę

Iwusia

20.08.2010 20:32
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat