Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z anyżówką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
masło 12,5 dag
cukier 6 dag
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
twaróg 60 dag
cukier puder 15 dag
jaja 4 sztuki
anyżówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z anyżówką

Z mąki pszennej, masła, cukru, szczypty soli i jednego jajka należy zagnieść ciasto. Zawinąć je w folie spożywczą i włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Twaróg zemleć, zmiksować z cukrem pudrem, żółtkami, pianą ubitą z białek i anyżówką. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać mąką, wyłożyć na niej rozwałkowane ciasto( spód i brzegi). Ciasto zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni, następnie wyłożyć na nie ser i piec co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.12.2013 21:46
Musi być pyszny
RenataZ-et 28.08.2013 23:31
świetny pomysł
IKrakowianka 29.03.2013 21:42
pomysłowy sernik
iwa643 22.08.2010 08:07
aromatyczny
Margo1 21.08.2010 07:00
Też tak myślę
Iwusia 20.08.2010 20:32
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak