Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
jajko 1-2
chipsy (smak zielona cebulka) o smaku paprykowym 1 duża paczka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe schabowe w panierce z chipsów

Kroki postępowania

1
Chipsy mielimy w rozdrabniaczu na bardzo drobne i wysypujemy na talerz.
Krok 1 - Drobiowe schabowe w panierce z chipsów  foto
2
Filet z kurczaka kroimy na części, które następnie rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Drobiowe schabowe w panierce z chipsów  foto
3
Następnie plastry mięsa maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w zmielonych chipsach.
Krok 3 - Drobiowe schabowe w panierce z chipsów  foto
4
Schabowe w chipsach smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Drobiowe schabowe w panierce z chipsów  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.01.2016 07:58
lubię nawet bardzo
adelajda 12.01.2016 18:04
Dobre mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak