Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola panierowana w bułce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
mąka 0,5 szklanki
jaja 2 szt
olej do smażenia
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sola panierowana w bułce

Solę lekko rozmrozić ,posypać solą i przyprawą kucharek.
Jajka rozbełtać , dodać pieprzu cytrynowego .
Rybę panierować najpierw w mące ,jajku i bułce tartej.
Rozgrzać na patelni olej osmażyć na złoty kolor.
Odłożyć rybę na papierowy ręcznik aby ociekła z nadmiaru tłuszczu i skropić sokiem z cytryny.
Podawać z surówką i z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.01.2016 09:36
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak