Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały słodkie zmielone 30 dkg
migdały gorzkie zmielone 5 dkg
białka jaj 3 szt
cukier 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowce

Migdały zmieszać z białkami. W czasie mielenia migdałów dodać cukier. Zmieloną masę wyłożyć na stolnicę, podsypać cukier i rozwałkować na placek grubości 3 cm. Wycinać nożem ciasteczka, układać na blasze wyłożonej nawoskowanym pergaminem posypanym cukrem. Piec 15 minut, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tulipan
tulipan 12.09.2010 10:06
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak