Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stefanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3szklanki 1/2kg
margaryna 1i1/2
miód 2łyżki 15dag
Soda oczyszczona Prymat 1łyżeczka
cukier 1szklanka i 4łyżki
mleko 1/2l
kasza manna 6łyżeczek
cukier puder 1szkl

Przepis i sposób przygotowania na: stefanka

Miód i margarynę rozpuścić,dodać 1/2kg mąki,1łyżeczkę sody i 1szklankę cukru.Podzielić na 4-5części.piec na złoto.
masa;
Zagotować mleko i wlać kaszę manną uprzednio rozrobioną w mleku.Ugotować kaszę i wystudzić.1margarynę utrzeć z 1szklanką cukru.Po łyżce dodawać kaszę i ucierać na masę,dodać zapach i sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 18.08.2011 22:41
smaczny deserek
Margo1 25.06.2011 16:13
pyszna
Margo1 25.06.2011 16:13
pyszna
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:41
rewelacja
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:41
rewelacja
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:41
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak