Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie miodowo musztardowym z kaszą w papryce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki na kurczaka

pierś z kurczaka podwójna 1 szt.
miód prawdziwy 1 1/2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka
sezam
sól do smaku
pieprz do smaku
Kurkuma mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Składniki na faszerowaną paprykę

kasza 1/3 szklanki/owsiana
kasza orkiszowa 1/3 szklanki
kasza jaglana 1/3 szklanki
włoszczyzna
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie miodowo musztardowym z kaszą w papryce

Wykonanie kurczaka:

Mięso myjemy, czyścimy, tniemy na paski. Pozostałe składniki mieszamy, obtaczamy nimi mięso, posypujemy sezamem i odkładamy do lodówki na około jedną godzinę. Pieczemy przez 45 minut w temp. 45 stopni.

Wykonanie:

Kaszę gotujemy 10 minut na półmiękko z pokrojonymi drobno warzywami (ja dodaję marchewkę, pietruszkę i kawałek pora). Odcedzamy, dodajemy oliwę i przyprawy.
Paprykę kroimy na połówki, czyścimy i faszerujemy kaszą.
Pieczemy jednocześnie z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.01.2016 12:42
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak