Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Czosnek i cebule drobno siekamy i szklimy na oliwie. Podlewamy passata pomidorową i gotujemy na małym ogniu aż zredukuje się do pożądanej konsystencji. Dodajemy owce morza i pokrojone na pól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy.
Serwujemy posypany śwież natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    wwwiolka

    Bardzo fajny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    patryska76

    znakomite danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny
  • 1
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Bardzo fajny pomysł na makaron :)
  • 1
    dsc_0054
    Opublikowano

    Małgorzata Pin

    Smakowite danie.
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Danie jak dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !