Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w marynacie musztardowej

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 sztuk
Musztarda sarepska Prymat 1 słoiczek
olej 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
miód 1 łyżka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Porada

tak zamarynowane pałki z kurczaka są idealne do pieczenia na grillu(najlepiej tradycyjnym,w trakcie grillowania można je dodatkowo smarować marynatą)

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w marynacie musztardowej

Udka z kurczaka umyć i wysuszyć.doprawić solą,pieprzem zmielonym i słodką papryką.w misce wymieszać musztardę,olej,miód i przeciśnięty czosnek. Polać mięso,dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny.mięso wyjąć z marynaty,ułożyć w naczyniu do pieczenia i dodatkowo posmarować marynatą.powkładać miedzy mięso kilka liści laurowych i kilka kulek ziela angielskiego. Piec w naczyniu żaroodpornym minimum godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.01.2016 12:51
smacznie zrobione miąsko
Małgorzata92 07.01.2016 16:30
Smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak