Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek barani

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek obrany 4 ząbki
pomidory bez skórki, i drobno pokrajane 400 g
mostek barani 1,5 kg
tłuszcz 2 łyżki
pieprz
sól
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek barani

Mostek barani przepiłować na pasy i podzielić między żebrami na porcje. Kawałki mięsa osolić, obrumienić na tłuszczu, a pod koniec obsmażania dodać cebulę i czosnek, podlać wodą i dusić 20 minut. Wyjąć mięso i usunąć kości. Do sosu dodać pomidory i zagotować. Włożyć mięso do słojów i zalać sosem. Pasteryzować 1 godz. i 20 minut, następnego dnia 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak