Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 2 puszki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
boczek wędzony 300 g
kiełbasa śląska 300 g
kostka rosołowa 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
ketchup łagodny 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolkę z puszki wsypujemy na sito i odcedzamy - można przepłukać
Krok 1 - Szybka fasolka po bretońsku foto
2
Boczek i kiełbasę kroimy w plasterki
Krok 2 - Szybka fasolka po bretońsku foto
3
Na kostka przygotowujemy bulion, wrzucamy fasolkę i pokrojony boczek z kiełbasą - gotujemy 10 minut
Krok 3 - Szybka fasolka po bretońsku foto
4
następnie pomidory z puszki razem z ketchupem blendujemy
Krok 4 - Szybka fasolka po bretońsku foto
5
Tak powstały sos wlewamy do zupy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - przyprawiamy majerankiem oregano oraz pieprzem i solą. Gotujemy 10 minut. Smacznego
Krok 5 - Szybka fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.03.2016 08:49
bardzo dobra
Zdzisław 07.01.2016 15:20
taki obiad lubię zjeść
bertpvd 07.01.2016 14:58
uwielbiam fasolę w tym wydaniu
Kasnaj 07.01.2016 11:04
fajny pomysł na szybki obiad
Noruas 07.01.2016 10:33
Jak szybko to muszę wyprobować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak