Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
żółtko jajek 7 sztuk
spirytus 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól 2 szczypty
cukier puder 3-4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Z podanych składników wyrabiamy ciasto.Schładzamy w lodówce pół godziny.Ciasto cienko wałkujemy,kroimy na paski o szerokości 3 cm, długości 8 na 10.Kroimy ukośnie nacinamy w środku i przekładamy koniec przez nacięcie. Smażymy z obu stron na gorącym oleju. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.05.2012 18:56
pyszne danie !
Róża2 01.12.2011 18:02
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak