Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MALINY I JEŻYNY NA ZIMĘ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 KG
jeżyny 1 KG
cukier 1 kg

Porada

Można użyć też do lodów :)

Przepis i sposób przygotowania na: MALINY I JEŻYNY NA ZIMĘ

Owoce płukamy na durszlaku następnie wypełniamy nim słoiki garść malin lub garść jeżyn na przemian z łyżeczką cukru. Na przemian. Zakręcamy słoiki zostawiamy na ok 3-4 godziny a następnie pasteryzujemy ok 15 minut. Po wyjęciu ustawiamy do góry dnem aż do ostygnięcia. Używany w okresie zimowym do herbaty :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.01.2016 20:08
ale piękny zbiór
kasia37 07.01.2016 22:45
właśnie sobie piję :)
kasia37 07.01.2016 22:44
dziękuję :) w sezonie zimowym jak znalazł :)
kasia37 07.01.2016 22:44
o tak na mróz idealne
W poszukiwaniu inspiracji 07.01.2016 16:23
Doskonałe do herbaty :)
mysza75 07.01.2016 12:27
ale fajne zapasy sama bym pożarła :-)
patryska76 06.01.2016 22:47
znakomite na zimę!
kasia37 06.01.2016 22:05
o tak zimową porą jak znalazł... a owoce swoje z działki :)
2milutka 06.01.2016 21:55
fajny zapasik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak