Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 40 dkg
sól 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
wrzątek

farsz

comber z królika 1 szt
pieczarki 20 dkg
cebula 2-3 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
chili
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i pieczarkami

Królika ugotować, lub wykorzystać mięso z obiadu. Ja zużyłam duszonego królika - comber i żeberka. Mięso obrać i przepuścić przez maszynkę. Pieczarki zetrzeć na grubym oczku, doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami, i przesmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Składniki farszu połączyć, doprawić do smaku i wymieszać z jajkiem. Przygotować ciasto, dodając tyle wrzątku ile zabierze mąka. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinać krążki i nakładać na nie farsz, sklejać. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia 02.08.2023 10:41
Wyszły pyszne. Nawet moim dzieciom smakowały.
Doradca Smaku 03.08.2023 06:52
Super - bardzo się cieszę! :)
Malinka 07.01.2016 10:08
Ależ bym zjadła, pycha!!!
iziona 07.01.2016 09:50
Uwielbiam wszelkie pierogi, a to zdjęcie jest przeapetyczne
MałaMi89 06.01.2016 22:49
Uwielbiam takie! :)
JulkaTomeczek 06.01.2016 20:36
Pyszne pierożki
norweska20 06.01.2016 20:10
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak