Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CARPACCIO Z BURAKÓW

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
ser bałkański 100 gram
orzechy włoskie 100 gram
natka pietruszki 1 sztuka
oliwa 5 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki

Porada

można też skropić sokiem z cytryny lekko.

Przepis i sposób przygotowania na: CARPACCIO Z BURAKÓW

Buraki w foli aluminiowej pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do miękkości, przez około 40 minut, obieramy i kroimy w jak najcieńsze plasterki.
Buraki układamy na talerzu następnie kruszymy lub kroimy w małą kosteczkę ser bałkański. Następnie rozkładamy orzechy włoskie. Skrapiamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem i solą . Na sam koniec obficie posypujemy pokrojoną pietruszką zieloną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 09.01.2016 17:29
proste a jakie zdrowe i pyszne prawda :)
remprzem 09.01.2016 17:10
pychota próbowałam
2milutka 08.01.2016 17:53
Fajny pomysl :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak