Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
ząbki czosnku 6-8 szt
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z czosnkiem

Czosnek obieramy .W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami.
Mięso nakłuwamy nożem i wkładamy po ząbku czosnku w dziurkę, nacieramy mieszanka przypraw.
Natartą szynkę wkładamy do woreczka i odstawiamy do lodówki na parę godzin .Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia.
Pieczemy w 180 C przez 1 godzinę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.01.2016 16:41
super mięsko
anka1988 06.01.2016 14:01
uwielbiam czosnek, do wszystkiego mogłabym go dodawać. Taka szyneczka, ahh pysznie!
Marta1986 06.01.2016 13:54
bardzo apetycznie wygląda
Lis 06.01.2016 11:47
Smakowicie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak