Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa tajska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili 2 sztuki
pomidory 3 sztuki
podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
krewetki 20 dag
bulion warzywny 1 litr
mleko kokosowe 320 ml
olej 3 łyżki
grzyby mun 6 sztuk
sos sojowy 5 łyżek
makaron ryżowy 10 dag
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 5 łyżek
imbir świeży 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa tajska

Grzyby ugotować, pokroić. Krewetki przepłukać wrzątkiem, zalać sokiem z cytryny. Makaron robimy według przepisu. Kurczaka kroimy na kawałki, smażymy. Cebulę siekamy i szklimy na oleju, dodajemy posiekane chili, imbir. Zalewamy bulionem, dodajemy mleko kokosowe, grzyby i gotujemy chwilę. Dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, makaron i piersi kurczaka, krewetki z sokiem cytrynowym. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 02.06.2012 19:04
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak