Rolada z marmoladą

Rolada z marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    20 dkg
  • marmolada

  • jajka

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, białka ubić na pianę. Do żółtek dodać mąkę i pianę i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem, wlać ciasto i upie w gorącym piekarniku w 180 stop. Po upieczeniu zdjąć placek z blachy, posmarować marmoladą i zwinąć w rulon. Trzeba to wykonać szybko, bo ostudzonego ciasta nie można zwinąć. Po ostygnięciu roladę posypać miałkim cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

23.09.2011 23:38
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat