Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z marmoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier 20 dkg
marmolada
jajko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z marmoladą

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, białka ubić na pianę. Do żółtek dodać mąkę i pianę i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem, wlać ciasto i upie w gorącym piekarniku w 180 stop. Po upieczeniu zdjąć placek z blachy, posmarować marmoladą i zwinąć w rulon. Trzeba to wykonać szybko, bo ostudzonego ciasta nie można zwinąć. Po ostygnięciu roladę posypać miałkim cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 23.09.2011 23:38
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak