Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź romualde

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 900 g
majonez 200 g
śmietana 18 proc 100 g
musztarda 1 łyżka
cebula 2 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź romualde

Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki.
Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę, dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki przeszły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.01.2016 13:31
Uwielbia śledzie pod każdą "postacią"
Justi2401 06.01.2016 12:01
Pyszny śledzik :)
olkaaa 06.01.2016 11:07
muszę zrobić
Łukasz15 05.01.2016 23:37
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak