Zupa wieloowocowa

Zupa wieloowocowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok i otarta skórka cytryny

  • cukier

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cynamon

  • goździki

    2 szt
  • śmietana

    0,5 szkl
  • gruszki

    3 niezbyt dojrzałe
  • jabłka

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki i jabłka dobrze umyć, pokroić na ćwiartki, ale nie obierać.
Usunąć gniazda nasienne i zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać goździki, cynamon, sok oraz otartą skórkę z cytryny.
Rozgotować na średnim ogniu i przetrzeć przez sito.
Doprawić do smaku cukrem, dodać śmietanę wymieszaną z przesianą mąką i stale mieszając, podgrzewać do chwili, gdy zupa zacznie gęstnieć, ale nie dopuścić do wrzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat