Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wieloowocowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok i otarta skórka cytryny
cukier
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cynamon
Goździki całe Prymat 2 szt
śmietana 0,5 szkl
gruszki 3 niezbyt dojrzałe
jabłka 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wieloowocowa

Gruszki i jabłka dobrze umyć, pokroić na ćwiartki, ale nie obierać.
Usunąć gniazda nasienne i zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać goździki, cynamon, sok oraz otartą skórkę z cytryny.
Rozgotować na średnim ogniu i przetrzeć przez sito.
Doprawić do smaku cukrem, dodać śmietanę wymieszaną z przesianą mąką i stale mieszając, podgrzewać do chwili, gdy zupa zacznie gęstnieć, ale nie dopuścić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak