Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina pokrojona w kostkę 50 dag
mielona kolendra do smaku
pieprz do smaku
jabłko kwaśne 1 pokrojone w kostkę
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z jabłkami

Cebulę i słoninę podgrzewamy 5 minut na małym ogniu 5 minut., mieszamy i dalej smażymy 20 minut. Smalec zdejmujemy z ognia, dodajemy pokrojone jabłko, mieszamy, doprawiamy kolendrą i pieprzem. Przelewamy do wyparzonego słoika, schładzamy. Pyszny do chleba razowego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.10.2011 15:13
super
Dorota71 26.09.2010 11:26
swojski zawsze najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak