Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z podgrzybków.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dużych podgrzybków lub prawdziwków 10 sztuk
cebule 2 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziarna ziela angielskiego 4 szt
śmietany 18% 2 łyżki
suchego makaronu np. falbanki 25 dag
natki pietruszki 1 pęczek
przyprawa uniwersalna Kucharek 1-2 łyżki
bulion drobiowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z podgrzybków.

Grzyby oczyścić, opłukać w ciepłej wodzie, dobrze osączyć. Pokroić na kawałki, podsmażyć na smalcu z pokrojoną cebulką. Zmiksować blenderem na jednolitą pulpę. Wlać ok. 1,5 litra wody, wrzucić kostki rosołowe, listek laurowy i ziele angielskie, przyprawić przyprawą uniwersalną. Gotować ok. 10-15 minut. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka, mocno podgrzać, nie gotować.
Zupa wybornie smakuje z makaronem lub lanymi kluskami, posypana obficie natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 22.06.2012 14:08
Bardzo aromatyczna zupka. Z chęcią zjadłabym porcyjkę.
angelika14 07.02.2012 16:40
Uwielbiam pychota !
Joanna108
Joanna108 23.03.2011 14:04
uwielbiam taką zupkę :)
Sarenka 25.01.2011 17:16
Aromatyczna zupka.
misia53 22.08.2010 23:30
Grzyby uwielbiam ale jeść , nie zbierać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak