Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone ze szczyptą orientu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

podudzia z kurczaka 4 szt
cebula 1 szt (posiekana)
ząbki czosnku 2 szt (zmiażdżone)
imbir starty 1 łyżka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
mleko kokosowe 100 ml
sos rybny 3 łyżki

Dodatkowo

cukinia 1 szt
cebula czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone ze szczyptą orientu

Udka kurczaka po umyciu i osuszeniu naciąłem ostrym nożem. Składniki marynaty wymieszałem. Włożyłem do niej podudzia. Odstawiłem na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie przygotowałem warzywa do grillowania. Paprykę po umyciu i usunięciu nasion, pokroiłem na szerokie paski. Cebulę pokroiłem na dość grube talarki. Jabłko pokroiłem na plastry. Cukinię natomiast na długie paski. Po wyjęciu udek z marynaty ułożyłem na tacce wraz z warzywami i piekłem na rozgrzanym grillu, obracałem co 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 05.01.2016 13:16
Bardzo apetyczne kurczaczki :)
Damiano
Damiano 05.01.2016 12:19
wyglądają pysznie
bertpvd 05.01.2016 09:27
zdecydowanie moje ulubione smaki :)
Ewelina1991 05.01.2016 08:43
apetycznie wyglądają
Renata9 05.01.2016 07:47
Bardzo smaczne udka :-)
olkaaa 05.01.2016 07:38
fajny pomysł
paulina2157 05.01.2016 07:22
pięknie się przentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak