Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek madziarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
śmietanka 3 łyżki
ryż 100 g
oscypek 1 starty
cytryna 1 szt
rosół z kostki 6 (warzywny)

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek madziarski

Zagotować rosół z otartą skórką z cytryny i imbirem, dodać ryż i sok z cytryny. Gotować, aż ryż będzie miękki. Do gorącej zupy dodać śmietankę i wymieszać. Każdą porcję posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 11.01.2011 10:43
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak